POLICIJA: Preminuli nije imao dokumente. Majka: Imao je osobnu!

‘Slutila sam da se nešto loše dogodilo kad se u subotu nije vratio s jutarnje šetnje, no ostala sam u šoku kad sam čula da su ga vozilom Hitne pomoći iz Čakovca odvezli u Zagreb, gdje je navečer tog istog dana i umro na operacijskom stolu’, kaže 77-godišnja Ljubica Gašparić iz Čakovca, koja je u nedjelju prijavila nestanak sina ne znajući da je tada već bio mrtav.

>>> ŠOK U ČAKOVCU Majka prijavila nestanak sina koji je dan prije preminuo

Policijska uprava međimurska nakon njezine je prijave informaciju o nestanku 50-godišnjeg Roberta Gašparića u ponedjeljak objavila na internetskoj stranici nestali.hr, zamolivši građane za pomoć u potrazi.

U ponedjeljak oko 15 sati na Ljubičina je vrata pokucao poštar.

‘Donio mi je brzojav u kojem je samo kratko pisalo da je Robert umro u subotu u 20.32 sati! Mislila sam da je to neka šala. Potpisan je bio neki dr. Barić, no na brzojavu se ne vidi se o kojoj je bolnici riječ.

Ni poštar nije mogao pročitati otkud je pošiljatelj telegrama. Odmah sam nazvala policiju koja je po prezimenu u potpisu utvrdila da se radi od KBC-u Dubrava.

Ogorčena sam i žalosna jer me nitko iz Hitne pomoći nije dva dana obavijestio o tome da je sin prebačen u Zagreb zbog problema sa srcem’, kaže Ljubica Gašparić, koja će sutra u KBC-u Dubrava doznati detalje o smrti sina kojemu je pozlilo u subotu između 12 i 13 sati kod autobusnog kolodvora.

Prolaznici su nazvali 112 i Robert je vozilom Hitne pomoći prevezen u obližnju čakovečku bolnicu, gdje je ostao oko dva sata. Zbog komplikacija je pod liječničkom pratnjom prebačen u KBC Dubrava.

Liječnici ga, na žalost, nisu uspjeli spasiti. U policiji neslužbeno kažu da Robert kod sebe nije imao osobne dokumente ni mobitel, što je otežalo utvrđivanje identiteta.

‘Majka je nestanak prijavila u nedjelju, a mi smo odmah u ponedjeljak objavili informacije s fotografijom i opisom nestale osobe’, kaže Radovan Gačal, glasnogovornik PU međimurske.

No Ljubica Gašparić tvrdi da je Robert kod sebe imao osobnu iskaznicu! Kaže da je u subotu nazvala sina na mobitel, no začula je kako zvoni u njegovoj sobi i shvatila da ga nije ponio sa sobom.

‘Zvala sam Hitnu pomoć, no rekli su da pod Robert Gašparić nemaju nikoga zapisanoga’, kaže majka.

Liječnicima je bilo najvažnije pokušati spasiti život, no ostaje zasad nejasno zašto nitko u medicinskom lancu gotovo dva i pol dana nije nazvao njegovu majku ili policiju. Danas je bio blagdan pa bi se više moglo doznati sutra.

Sin koji je živio s njom nije se, kaže Ljubica, žalio na probleme sa srcem. Prije šest godina operiran je zbog raka štitnjače, a prije 15 godine imao je aneurizmu.

Posljednjih šest godina bio je u invalidskoj mirovini. Nije pio lijekove. Znao je prijepodne otići na kavu s društvom ili u šetnju, no uvijek bi se brzo vratio.

‘Otišao je u subotu oko 8 sati i tada sam ga posljednji put vidjela’, kaže majka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije