VELIKI POŽAR na Ugljanu – vatru gasili i međimurski vatrogasci

Nakon što su se nedavno međimurski vatrogasci vratili iz Splitko-dalmatinske županije gdje su pomagali u gašenju nezapamćenog požara, u utorak su naši vatogasci na disklokaciji u Kukljici na otoku Ugljanu opet imali veliku borbu s vatrenom stihijom.

Dežurna smjena koja se u ovom trenutku nalazi u Kukljici dobila je dojavu kako je došlo do požara otvorenog prostora u mjestu Ugljan na području zaseoka Ljokini. Naši vatrogasci Dragutin Horvat i Branimir Grabar (JVP Čakovec) i Dario Posavec (DVD Nedelišće) istog su se trena sa cisternom JVP Čakovec uputili prema požarištu gdje su u rekordnom roku stigli i vatogasci iz DVD-a Preko, DVD-a Pašman i JVP Zadar.

Odmah se krenulo u borbu s vatrenom stihijom kako bi se požar što prije lokalizirao. U tome im je pomagalo i pedestak mještana, a na samom mjestu požara bio je i vatrogasni zapovjednik JVP Zadara Željko Šoša. Vatrogasci iz Međimurja ponovno su dokazali svoju hrabrost i snalažljivost u najtežim situacijama te su u gašenje krenulo s dva vitla za brzu navalu te bacačem vode.

Na taj su način od vatre obranjeni maslinici. Vatrogascima i građanaima je stigla i pomoć iz zraka, jedan kanader i zračni traktor te svi su zajedno zaustavili širenje vatre. Međimurski vatrogasci na svoju dislokaciju u Kukljicu, umorni, ali ponosni što je požar ugašen, vratili su se oko 21:15 sati.

– Ovo je treća grupa naših vatrogasaca u Kukljici. Sveukupno će biti sigurnih 5-6 smjena grupa, a možda i više što ovisi o vremenu. U svakoj su po tri vatrogasca, a grupe će provesti po 15 dana na terenu – kazao je Kanižaj i dodao kako su na dislokaciji s autocisternom i zapovjednim vozilom, a sa sobom uvijek nose i hidrauličnu opremu u slučaju potrebe kod prometnih nezgoda.

– Naš je zadatak da u Kukljici interveniramo ne samo kod požara, već i u drugim situacijama kao što su primjerice prometne nesreće – kaže Kanižaj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije