HARAČILI PO MEĐIMURJU Iz dvorišta čak ukrali i Opel Astru

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnik i 18-godišnji mladić s područja općine Cestica (Varaždinska županija) počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, u noći s 21. na 22. srpnja u Štefancu, Ulici braće Radić, provalili su u spremište izgrađeno u sklopu gospodarskih objekata, vlasništvo 64-godišnjaka, odakle su ukrali motornu pilu i bicikl. Materijalna šteta procijenjena je na 3.000 kuna.

Tijekom istraživanja ukradene predmete policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su i vratili vlasniku.

Ujedno, utvrđeno je kako je osumnjičeni 18-godišnjak počinio i kaznena djela krađe te neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

U utorak, 18. srpnja u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, iz podruma stambene zgrade u Istarskoj ulici, ukrao je nezaključani bicikl (“X Fact”) s ugrađenom dječjom sjedalicom, vlasništvo 31-godišnjaka. Materijalna šteta procijenjena je na 2.500 kuna.

Bicikl i sjedalica pronađeni su i vraćeni vlasniku.

Istog dana u kasnim večernjim satima u Ivanovcu, pomoću ključeva koje je pronašao u vozilu, upalio je Opel Astru, čakovečkih registarskih oznaka te se njome odvezao iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Josipa bana Jelačića.

Obilaskom Varaždinske ulice u Kuršancu policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su Astru te ju vratili 28-godišnjem vlasniku.

– Prema maloljetnom te protiv 18-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijave protiv nepoznatog počinitelja – kažu u međimurskoj policiji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije