NAŠI HEROJI Međimurci brane kuće od požara u Gornjem Sitnu

Još jedna besana noć u Splitu i okolici dok je na požarištima u Srinjinama, Žrnovnici, Podstrani, Strožancu i Splitu veliki broj gasitelja, ukupno 21 vatrogasna postrojba sa 384 gasitelja i 102 vozila, doznaje Hina u utorak rano ujutro od Županijskog vatrogasno-operativnog centra Split.

>>> JURE U POMOĆ Međimurski vatrogasci krenuli za Žrnovnicu

Među njima je sedam vatrogasaca iz Međimurja koji su jučer na temelju zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića upućeni su na izvanrednu dislokaciju u Splitsko-dalmatinsku županiju.

U borbu s vatrenom stihijom krenuli su nešto poslije 20 sati i to s kombi vozilom i auto-cisternom. Njihovo krajnje odredište bilo je Žrnovnica – naselje istočno od Splita koje je okruženo plamenom.

Od zapovjednika JVP Čakovec Mladena Kanižaja jutros saznajemo da su stigli na dislokaciju i odmah krenuli u gašenje požara. Trenutno se nalaze na južnim padinama Mosora, u naselju Gornje Sitno gdje brane kuće od požara.

Na požarišta u Splitsko-dalmatinsku županiju iz Međimurja su upućeni: Stjepan Herman, Zdravko Orehovec, Marko Dokleja, Bojan Vugrinčić i Branimir Grabar (svi iz JVP Čakovec) i članovi DVD-a Nedelišće Vedran Špiranec i Dragutin Topolnjak.

Oni su naši heroji kojima želimo da se sretno vrate kućama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije