SIVICA ‘Tuča joj je razbila glavu, jedva smo joj zaustavili krvarenje…’

Na polju smo kolegica i ja brale luk. Odjednom je počeo padati led. Bio je velik kao teniska loptica. Snašla sam se i na glavu stavila pleteni koš. Ona se nije snašla pa joj je led razbio glavu. Obje smo pune modrica, rekla nam je jučer za 24sata Mira Fodor (55) iz Sivice.

>>> VIDEO I FOTO Nevrijeme s tučom pogodilo međimurski kraj
>>> STRAŠNO Vjetar nosio krovove i čupao drveća, kućica pala na auto…
>>> DAN POSLIJE Župan Posavec obišao Međimurje nakon nevremena

U utorak oko 17.30 sati Sivicu i mnoga druga mjesta u Međimurju zahvatilo je jako nevrijeme. Olujni vjetar je drvenu kućicu kraj autobusne postaje bacio na parkirani automobil, a više ljudi ima modrice od leda po cijelom tijelu.

Stanovnici kažu da su im stradali svi usjevi i da je kukuruz također propao.

– Kolegici smo jedva zaustavili krvarenje. Prvo smo joj alkoholom dezinficirali ranu na glavi, a onda sprejali sprejem za ozljede. Imam 30 modrica veličine breskve, najviše po leđima i vratu.

Svaka ima malu ranu od udara. Jedva hodam, mislila sam da mi je slomljeno stopalo – opisuje Mira nevrijeme koje je trajalo samo 10-ak minuta, a čije će se bolne posljedice osjećati još danima, pišu 24sata.

Kako bi procijenio štetu na terenu, te se uvjerio u situaciju nakon koje bi mogao uz sugestiju nadležnog Povjerenstva donijeti odluku o proglašenju elementarne nepogode, župan Međimurske županije Matija Posavec radni dan proveo je juečer u obilasku Međimurja.

Najveće štete su u općinama Štrigova i Sveti Martin na Muri. Ljudima koji su ostali bez krova nad glavom obećao je pomoć.

Štete Povjerenstvo za elementarne nepogode zbraja na terenu do petka, prema podacima nadležnih gradova i općina. Prema trenutnoj situaciji, sasvim je sigurno da će tada temeljem nastalih šteta u Međimurskoj županiji župan proglasiti elementarnu nepogodu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije