PODBREST Pijani muškarac nožem i motikom krenuo na policajce

U subotu, 1. srpnja oko 22 sata i 40 minuta u Podbrestu, Kalničkoj ulici, 61-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,65 promila) narušavano je javni red i mir puštanjem glasne muzike.

– Dolaskom policijskih službenika Policijske postaje Prelog upozoren je da prekine s narušavanjem, nakon čega je s nožem i motikom u ruci počeo prijeteći mahati prema policijskim službenicima. Pošto se oglušio na izdana upozorenja, a potom i naredbe da prekine s nasilnim ponašanjem, osumnjičeni je motikom zamahnuo prema jednom od policajaca – kažu u policiji.

Uz primjenu sredstva prisile napadač je svladan, a potom i uhićen. Prilikom pokušaja smještaja uhićenika u službeno vozilo dvoje maloljetnih ukućana i 51-godišnjakinja blokirali su dvorišna vrata i tako sprječavali policijske službenike u privođenju uhićenika.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 61-godišnjak počinio kazneno djelo napada na službenu te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske, Ujedno, zbog počinjenja prekršaja narušavanja javnog reda i mira Prekršajnom sudu u Čakovcu protiv okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog.

Prema dvoje maloljetnih i protiv 51-godišnje osumnjičenice podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela “prisila prema službenoj osobi”.

U događaju nitko od sudionika nije ozlijeđen, dok su nož i motiku policijski službenici privremeno oduzeli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije