‘BRZI I ŽESTOKI’ 21-godišnjak završio iza rešetaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje uhićenog 21-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju i ugrožavanja prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

>>> NEVJEROJATNO Divljao autom, za četiri dana drogiran isto ponovio na motociklu

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 15. lipnja 2017. u više naselja u okolici Varaždina upravljao motociklom na način da je učestalo prelazio iz desne u lijevu prometnu traku i bezrazložno naglo kočio te time sprječavao prolazak službenom policijskom automobilu s uključenim zvučnim i svjetlosnim signalima.

– Osnovano se sumnja da je vozio brzinom većom od dopuštene u naselju i ugrozio pješake koji su prelazili kolnik po obilježenim pješačkom prijelazu, tako da su pješaci radi izbjegavanja naleta motocikla morali naglo odstupiti unatrag, i da je pretječući kolonu vozila prešao na lijevu prometnu traku iako su iz suprotnog smjera nailazila vozila čiji su vozači bili primorani na krajnji pomak udesno na biciklističku traku radi izbjegavanja sudara.

Na raskrižju jugozapadne obilaznice i Optujske ulice u Varaždinu okrivljenik je, osnovano se sumnja, motociklom udario u osobni automobil i pao na tlo te počeo trčati prema obližnjoj livadi, ali su ga policijski službenici dostigli i spriječili njegovo daljnje pružanje aktivnog otpora – priopćili su iz DORH-a.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Podsjetimo, 21-godišnjak je samo par dana ranije, 11. lipnja, upravljao osobnim vozilom marke Audi TT državnom cestom iz smjera Varaždina prema Zagrebu. Vozio je brzinom znatno većom od dopuštene, a prilikom nailaska vozila iz suprotnog smjera namjerno prelazio svojim vozilom preko središnje linije djelomično na lijevu stranu kolnika, pa su nailazeća vozila radi izbjegavanja sudara bila primorana smanjiti brzinu i pomicati se udesno izvan kolnika.

– Kad ga je prestiglo i našlo se ispred njega službeno policijsko vozilo s dvojicom policijskih službenika; u cilju da ga zaustave i spriječe u daljnjoj nepropisnoj vožnji; osnovano se sumnja da je okrivljenik naglo povećao brzinu svog vozila i njegovim prednjim dijelom udario u stražnju stranu policijskog vozila koje se od siline udarca zanijelo i zaustavilo na kolniku. Okrivljenik je nakon toga izašao iz vozila i dao se u bijeg, ali su ga policijski službenici sustigli i spriječili njegovo daljnje pružanje aktivnog otpora.

Okrivljeniku je tada naložena mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije