PROMETNA NESREĆA Teže ozlijeđen 81-godišnji biciklist

U nedjelju, 28. svibnja oko 10 sati i 30 minuta u Svetom Martinu na Muri, Glavnoj ulici, dogodila se prometna nesreća u kojoj teško ozlijeđen 81-godišnji biciklist.

26-godišnji vozač Volkswagen Pola, čakovečkih registarskih oznaka, uključivao se u promet iz dvorišta obiteljske kuće na kbr. 42, na kolnik Glavne ulice, a da pritom nije propustio sva vozila. Dolaskom na pješačku i biciklističku stazu zaustavio je automobil i time ugrozio prometnu sigurnost 81-godišnjem biciklisti, koji se u izbjegavanju sudara prevrnuo i pao na kolnik.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni austrijski državljanin prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen. Nakon pružene liječničke pomoći pušten je na kućnu njegu.

Protiv 26-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom vikenda dogodilo se sedam prometnih nesreća, alkoholni rekorder s 2,64 promila

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno sedam prometnih nesreća od čega pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama u kojima je teško ozlijeđen 81-godišnji biciklist, dok su lakše ozlijeđeni biciklist (rođ. 1956.), vozačica osobnog automobila (rođ. 1975.), motociklist (rođ. 1988.) i dijete, pješak. U preostale dvije nesreće nastala je materijalna šteta.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, četiri prometna nesreća,
– ostale greške, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod trojice vozača, dok je najveća u koncentraciji od 2,64 promila izmjerena kod 35-godišnjeg vozača, koji je skrivio prometnu nesreću u nedjelju, 28. svibnja oko 21 sat u Nedelišće, Čakovečkoj ulici.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije