NAPAD U KOTORIBI Dva policajca ozlijeđena, tri napadača uhićena

Kako smo javili, u noći sa subote na nedjelju u romskom naselju u Kotoribi (Vrtno naselje) došlo je do napada na policijske služnike koji su tamo postupali po službenoj dužnosti. O svemu se putem službenog priopćenja očitovala i policija.

>>> INCIDENT U KOTORIBI U romskom naselju napali policajce

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica muškaraca u dobi od 23, 30 i 49 godina s područja općine Kotoriba, počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. Ujedno, sumnja se da je spomenuti 23-godišnjak počinio i kazneno djelo prijetnje.

U nedjelju, 14. svibnja oko 2 sata i 30 minuta u Kotoribi, Vrtnom naselju, prilikom postupanja po dojavi građana o narušavanju javnog reda i mira (glasna muzika), osumnjičeni su pogrdnim riječima vrijeđali troje policijskih službenika Policijske postaje Prelog, dok je pritom 23-godišnji osumnjičenik jednom od policijskih službenika izrekao prijetnju.

Nakon što su se osumnjičeni oglušili na izdana upozorenja da prekinu s nezakonitim ponašanjem, priopćeno im je da su uhićeni, da bi potom fizički nasrnuli na policijske službenike. Policijski službenici uz primjenu sredstava prisile uspjeli su svladati osumnjičenike, te su ih priveli u prostorije Policijske postaje Prelog na kriminalističko istraživanje.

U događaju dvoje policijskih službenika lakše je ozlijeđeno zbog čega im je pružena liječnička pomoć – doznajemo u međimurskoj policiji.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku PU međimurske. Ujedno, Prekršajnom sudu u Čakovcu podnijet će se optužni prijedlog zbog vrijeđanja policijskih službenika (prekršaj iz čl. 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira).

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije