STRADALI RADNICI Dvojica teško, jedan lakše ozlijeđen

U petak, 21. travnja oko 12 sati i 40 minuta u Čakovcu, na gradištu privatnog poduzeća u Ulici Republike Austrije dogodila se nesreća na radu u kojoj su ozlijeđena trojica radnika. Detaljnije informacije o tom događaju doznajemo u međimurskoj policiji.

>>> FOTO Trojica radnika pala s dizalice, svi teško ozlijeđeni
>>> ZAVRŠEN OČEVID Evo kako je došlo do pada radnika s dizalice

– Prilikom izvođenja radova na izgradnji proizvodne hale u jednom trenutku došlo je do pucanja spojnog elementa na samohodnoj platformi, koji povezuje teleskopsku ruku i radnu košaru, koja se zajedno s trojicom radnika prevrnula. Radnici su ispali iz košare, te s visine između 6,5 do 9 metara pali na tlo.

Privatnim i vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su Županijsku bolnicu Čakovec, gdje im je pružena liječnička pomoć. Radnik rođen 1983. godine lakše je ozlijeđen, dok su radnici rođeni 1980. i 1988. godine teško ozlijeđeni.

U očevidu na mjestu događaja sudjelovao je i inspektor zaštite na radu, dok će se nadležnom državnom odvjetniku dostaviti obavijest – kažu u policiji.

Prema neslužbenim informacijama stradali su zaposlenici tvrtke Međimurje PMP koja je radila na izgradnji hale za slovenskog investitora LTH alucast. Muškarci u dobi od 37 i 29 godina iz Gornjeg Kraljevca i Čakovca, imaju teške tjelesne ozljede (jedan ima više prijeloma, a drugi potres mozga, dok je 34-godišnjak iz Križovca zadobio lake tjelesne ozljede u vidu natučenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije