PRIJETILI DA ĆE MU UBITI OBITELJ Dugovao 800, a uzeli mu 5 tisuća eura

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 21. ožujka donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana (1992. i 1994.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protupravne naplate.

– Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici od srpnja 2015. do lipnja 2016. godine; u cilju naplate iznosa od 800,00 eura kojeg je prvookrivljenik pozajmio oštećeniku; u porukama preko društvenih mreža te porukama i pozivima mobitelom tražili od njega plaćanje sve većih iznosa novca od onog pozajmljenog.

Osnovano se sumnja da su u konačnici zatražili od oštećenika da im isplati iznos od 5.000,00 eura uz prijetnje kako će mu u kuću doći ljudi koji će poubijati njegovu obitelj i njemu polomiti noge ako im ne plati traženi iznos novca.

Oštećenik im je, u strahu za osobnu sigurnost i sigurnost članova svoje obitelji, isplatio traženih pet tisuća eura – priopćili su iz DORH-a.

Dokaže li im se krivnja, lihvarima se za to nedjelo prema Kaznenom zakonu može izreći kazna od jedne do osam godina zatvora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije