GOSPODARSKI KRIMINAL U Šibeniku i Čakovcu uhićene četiri osobe

Tri osobe uhićene su u Šibeniku, a jedna u Čakovcu u sklopu istrage koju provode policija i tužiteljstvo zbog gospodarskog kriminaliteta. Kako se doznaje, pod istragom je i jedna pravna osoba, konkretnije Jadranska banka.

Prema neslužbenim informacijama među uhićenima su Ivo Šinko, bivši predsjednik uprave banke, Mirko Goreta, član uprave banke, Marija Trlaja, koja je bila zamjenica predsjednika uprave banke te Nikola Žnidarić. Žnidarić je uhićen u Čakovcu, a ostalih troje tijekom jučerašnjeg jutra u Šibeniku.

Policija im je pretražila kuće, nakon čega su dovedeni prvo na policiju, a zatim i na tužiteljstvo radi ispitivanja. Nakon što budu ispitani na tužiteljstvu, odlučit će se o tome hoće li se za osumnjičenike tražiti određivanje istražnog zatvora, o čemu će odlučivati sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku. U PU šibenskoj-kninskoj jučer je potvrđeno da su uhićene četiri osobe, te da se istraga osim nad njima provodi i nad jednom pravnom osobom.

Šinko 2007. proglašen najboljim bankarom u Hrvatskoj

– Istražuju se zbog gospodarskog kriminaliteta, a izvidi se provode u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku – šturo je kazala Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko -kninske.

Zanimljivo je inače da je Šinko 2007. bio proglašen najboljim bankarom u Hrvatskoj i to po izboru britanskog financijskog magazina Finance Central Europe. Što se tiče Gorete, on je bio član uprave Jadranske banke, a u travnju 2016. postao je i član SDP-ove “šibenske Vlade u sjeni”, gdje je imenovan predsjednikom Odbora za financije. “Šibenska vlada u sjeni” je osnovana kako bi konkurirala HDZ-u predizbornoj kampanji, a Goreta je svojevremeno bio i Vladin povjerenik za Grad Šibenik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije