UTAJA POREZA I CARINE Pod istragom direktor tvrtke iz Pušćina

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 39-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela utaje poreza ili carine i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

– Postoji osnovana sumnja da 39-godišnji okrivljenik kao direktor trgovačkog društva iz Pušćina, u cilju da društvo izbjegne plaćanje poreza na dobit za 2009., 2010. i 2011. godinu, u poslovnim knjigama društva nije evidentirao prihode od prodaje na stranom tržištu te da je netočno evidentirao nabavnu vrijednost nabavljenih sekundarnih sirovina i time uvećao rashode za nabavnu vrijednost prodane robe.

Tereti ga se da je na opisani način oštetio proračun Republike Hrvatske za više od 600.000,00 kuna. Osnovano se sumnja i da je sastavio više od dvjesto blokova za otkup sekundarnih sirovina s neistinitim podacima da su razne osobe prodavale njegovom društvu sekundarne sirovine i takve neistinite podatke unosio u poslovne knjige društva te ih predočio poreznim inspektorima prilikom inspekcijskog nadzora – priopćili su iz ODO Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije