VOZAČ koji je pijan i bez vozačke pregazio dijete pušten na slobodu

U utorak, 21. veljače nešto prije 19 sati u Paragu kod kbr. 125, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena maloljetna pješakinja.

>>> PIJAN i s neregistriranim autom udario dijete (14) i ozlijedio ga
>>>
STRAŠNO S dva promila i bez vozačke pregazio djevojčicu i pobjegao

29-godišnji vozač neregistriranog BMW-a LJ. O. iz Paraga upravljajući bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola (1,98 promila) na ravnom dijelu prometnice prešao na lijevu stranu kolnika, gdje je prednjim lijevim dijelom vozila udario u tijelo 14-godišnjakinje, koja se u tom trenutku kretala uz lijevi rub kolnika u istom smjeru kao i automobil.

– Nakon udara pješakinja je odbačena izvan kolnika, dok je BMW prednjim dijelom udario u prednji dio parkiranog Hyundai Accenta, čakovečkih registarskih oznaka. Od siline udara Hyundai je odbačen u zid obližnje obiteljske kuće – doznajemo u policiji.

Nakon nesreće LJ.O. je napustio mjesto događaja i nije ozlijeđenoj pješakinji pružio pomoć. U nastavku vožnje, ulaskom u lijevi zavoj zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i izletio izvan kolnika u betonsku dvorišnu ogradu na kbr. 170. Nakon nesreće pješke se udaljio s mjesta događaja, bez da je policiju izvijestio o nesreći.

Ozlijeđena pješakinja privatnim vozilom prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju. Doznajemo, da joj srećom, život nije ugoržen.

Brzom reakcijom policijskih službenika pijani vozač, tridesetak minuta nakon prometne nesreće, pronađen je i uhićen te priveden na kriminalističko istraživanje. No, kako doznajemo u policiji, tu nije bio dugo, proveo je tamo noć kako bi se otrijeznio.

Nakon odrađenog kriminalističkog istraživanja i nakon otriježnjenja, 29-godišnjak je pušten na slobodu. Ostaje otvoreno pitanje: Nije li logično da nakon počinjenja nekoliko kaznenih djela koja su mogla kobno završiti bude priveden prekršajnom sucu i bude zadržan u pritvoru?

Policija će, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” i “nepružanje pomoći” protiv 29-godišnjeg osumnjičenika podnijeti kaznenu prijava nadležnom državnom odvjetniku. Ujedno, protiv okrivljenika podnijet će se i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja.

Pijan, bez vozačke, vozio neregistrirani auto, napustio mjesto nesreće, napravio štetu na kući, nije pružio pomoć djevojčici… Nije li sve to dovoljno da se takva osoba zadrži i ne pusti odmah na slobodu? Jer već danas – sutra može ponoviti isto…

No, ovo je naše laičko razmišljanje, vjerujemo da policija dobro zna svoj posao i zakone i da je postupila prema njima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije