ČAKOVEC Natočili gorivo, uzeli pive i prilikom bijega ozlijedili radnika

Proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je šest teških krađa, četiri krađe i jedna razbojnička krađa.

Razbojnička krađa u Čakovcu

U subotu, 18. veljače oko 23 sata u Čakovcu, na benzinskoj postaji u Svetojelenskoj ulici, dvojica mladića u Škodu Feliciju, čakovečkih registarskih oznaka, natočila su dvadesetak litara benzinskog goriva. Nakon toga iz prodajnog prostora benzinske postaje uzeli su desetak limenki piva i nekoliko kutija cigareta te su se bez plaćanja pokušali udaljiti.

– U njihovom naumu pokušao ih je spriječiti djelatnik benzinske tako što je stao ispred automobila te im pritom pokazivao da stanu. Naglo ubrzavši, počinitelji su automobilom krenuli u smjeru zaposlenika. Skočivši u stranu uspio je izbjeći nalet te se pritom uhvatio za suvozačeva vrata. Vozač, jedan od počinitelja nije zaustavio Škodu, već je nastavio vožnju zbog čega je zaposlenik zadobio ozljedu desne šake – kažu u međimurskoj policiji.

Liječnička pomoć 39-godišnjem zaposleniku pružena je u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen te je nakon pružene pomoći pušten na kućnu njegu. Materijalna šteta procjenjuje se na petstotinjak kuna.

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su opisanu razbojničku krađu počinila dvojica mladića rođena 1991. i 1997. sa šireg područja grada Mursko Središće. Dio ukradenih predmeta pronađen je i oduzet od osumnjičenika te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku – doznajemo u policiji.

Teška krađa u Murskom Središću

U noći s 18. na 19. veljače u Murskom Središću, Martinskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u Opel Astru, čakovečkih registarskih oznaka, koja je bila parkirana u neograđenom dvorištu obiteljske kuće.

– Iz automobila počinitelj je ukrao motornu pilu i razni električni alat. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku – kažu u PU međimurskoj.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije