PILOT lažirao podatke, osiguranje mu isplatilo više od 190 tisuća kuna

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 10. siječnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1972.) i trgovačkog društva zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijevare u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave.

– Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji direktor okrivljenog društva 22. prosinca 2013. upravljao zrakoplovom koji je njegovo društvo imalo u najmu i kod slijetanja oštetio krakove desne elise zrakoplova, a kako se oštećenje dogodilo nakon isteka valjanosti potvrde o plovidbenosti zrakoplova, tako je okrivljenik, u cilju da unatoč tome ishodi isplatu štete od osiguravajućeg društva, unio u pilotsku knjižicu neistiniti podatak da navedenog dana nije obavljao nikakav let.

Ujedno, tereti ga se da je podnio odštetni zahtjev u kojem je naveo da se oštećenje dogodilo u vrijeme važenja potvrde o plovidbenosti. Osiguravajuće društvo isplatilo je štetu ne sumnjajući u istinitost podatka o vremenu nastanka štete čime je pribavljena nepripadna imovinska korist okrivljenom društvu veća od 190.000,00 kuna – priopćili su iz DORH-a.

>>> Pilot iz Međimurja zbog osiguranja lažirao podatke o letovima

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije