VOZIO BEZ ISPITA i još na Yamahu montirao pločice od mopeda

U petak, 20. siječnja u 12 sati i 10 minuta policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u Svetom Križu, kod benzinske postaje zaustavili su 20-godišnjeg motociklistu.

Provjerom Yamahe utvrđeno je kako je motocikl odjavljen početkom siječnja ove godine, dok je na njemu bila montirana nepripadajuća registarska pločica čakovečkog područja. Vozač je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni u četvrtak, 19. siječnja u dvorištu svoje obiteljske kuće na Yamahu montirao registarsku pločicu koja je izdana za moped Baotian s namjerom lažnog prikazivanja registriranosti motocikla.

Ujedno, utvrđeno je da je 20-godišnjak s područja općine Selnica motociklom upravljao bez položenog vozačkog ispita. Motocikl i registarsku pločicu policijski službenici privremeno su oduzeli – kažu u međimurskoj policiji.

Protiv osumnjičenika zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprava podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, dok će se Prekršajnom sudu u Čakovcu podnijeti optužni prijedlog zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije