Rušila se stabla i dva telefonska stupa, u nekim mjestima nestalo struje

U protekla 24 sata Županijski centar 112 Čakovec zaprimio je ukupno 190 poziva. Od toga je 63 poziva bilo namjenskih i iste je obradio/proslijedio nadležnim žurnim službama u Međimurskoj županiji.

Najviše poziva proslijeđeno je hitnoj medicinskoj pomoći (13), policiji (12), vatrogascima (3) te ostalim službama (35).

U zadnja 24 sata JVP Čakovec ukupno je zaprimila 25 poziva. Za jedan poziv su izašli na intervenciju. Za 10 poziva su izašli na intervenciju, 7 poziva bile su lažne dojave, dok za 8 poziva nije bilo potrebe za intervencijom.

Od događaja izdvajaju:

Zbog snijega koji je jučer od ranih poslijepodnevnih sati počeo pojačano padati, na području međimurske županije na svim cestama na snazi su zimski uvjeti. Proglašen je 3. stupanj pripravnosti te je sva raspoloživa mehanizacija na terenu i obavlja raščišćavanje prometnica.

Zbog pojačanog prometa u popodnevnim satima dolazi do zastoja na uzbrdicama i rotorima. Zbog mokrog i teškog snijega na više mjesta došlo je do pada grana na cestu. Za sada su sve ceste otvorene za promet.

Također bilo je nekoliko kvarova na elektroenergetskim postrojenjima zbog čega su neka naselja bila kratko bez električne energije, a za neka naselja se očekuje da će kvar biti otklonjen tijekom večeri. Kvarovi su trajali cca 1 sat.

Dio gornjeg Međimurja je i dalje bez električne energije i sa radovima će nastaviti u tijeku sutrašnjeg dana. U tijeku noći je došlo do prekida u Belici, ali je kvar otklonjen u jutarnjim satima. Snijeg je prestao padati u večernjim satima.

Zabilježeni su srušena stabla u Preseki, kod Otoka, Gornja Dubrava, kod Palinovca te kod ceste Žiškovec – Vratišinec.

Srušena su i dva telefonska stupa u Vučetincu i Lopatincu. Osim toga, JVP Čakovec je isto tako imao zasebne intervencije u vezi srušenih stabala.

Prometovanje kamionima je ograničeno zbog zimskih uvjeta. Zimski uvjeti su na autocesti: A4 Breznički Hum – Goričan ukinuti u 01:00 sati u noći.

Klimatološka postaja Nedelišće u 07:00 sati: visina snijega je + 13 cm, a temperatura zraka je – 1 °c.

Izvješće iz HAK-a

Od 08:05 sati za sav promet otvorena je Sljemenska cesta u Zagrebu. Obavezna je zimska oprema za sve kategorije vozila.

Od 07:15 sati zimski su uvjeti i na dionici autoceste A1 između čvorova Prgomet i Dugopolje.

Prestanak je zimskih uvjeta na autocestama:

A2 Zagreb-Macelj (od 23,00 sata),
A4 Breznički Hum-Goričan (od 01,00 sati),
A7 između čvora Diračje i GP Rupa (od 03,32 sata),
Istarskom ipsilonu (od 23,40 sati)
na Jadranskoj magistrali između Rupe i Senja
na Krčkom mostu
na cestama u Bjelovarsko-bilogorskoj i Virovitčko-podravskoj županiji.

Zbog snijega i poledice zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Gorskom kotaru, Lici, Hrvatskom primorju, dijelu Dalmacije, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Slavoniji. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti na autocestama (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama):

A1 Karlovac-Bosiljevo 2-Otočac-Gospić-Sveti Rok-Maslenica te Prgomet-Dugopolje
A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2.
Zimski su uvjeti i na državnoj cesti DC1 na dionici Macelj-Krapina-Zagreb-Karlovac-Knin-Sinj-Split, državnoj cesti DC3 na dionici Karlovac-Delnice-Rijeka.

Zbog olujnog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila). Jak vjetar usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić.

Županijska cesta ŽC4030 Kutjevo-Orahovica zatvorena je za sav promet zbog zimskih uvjeta.

Zbog teretnog vozila u kvaru, na 16. km autoceste Rijeka-Zagreb, zatvoren je uključni krak na čvoru Vrbovsko u dužini od 50m u smjeru Zagreba.

Snijeg povremeno pada u Lici i Dalmaciji.

Pregled jučerašnjeg dana

>>> Snježni petak: Evo kako je bilo u Međimurju

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije