Optužnica protiv policajca Gorazda Novaka zbog dva ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv policijskog službenika PU međimurske Gorazda Novaka (46) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva Božice Mustač (52) i kaznenog djela ubojstva Andreje Barić (39).

– Okrivljenika se tereti da je 26. lipnja 2016. u Svetoj Mariji, u stanju neubrojivosti, ispalio više hitaca iz pištolja u žensku osobu koja je izlazila iz automobila ispred svoje kuće, s kojom je bio u vezi (iz osvete jer je željela prekinuti tu vezu), nakon čega je krenuo prema automobilu te otvorio vrata s vozačeve strane i ispalio više hitaca u drugu žensku osobu. Obje oštećenice su zadobile prostrijelne rane po tijelu od kojih su odmah preminule – kažu u DORH-u.

U optužnici je predloženo da se okrivljeniku odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponovnog počinjenja težih kaznenih djela.

Podsjetimo, te nedjelje oko 11 sati u Svetoj Mariji, Ulici Vladimira Nazora, 46-godišnji policijski službenik Policijske uprave međimurske, Postaje prometne policije Čakovec (na dugotrajnom bolovanju), Gorazd Novak, zbog narušenog odnosa u ljubavnoj vezi, iz službenog je pištolja usmrtio svoju 52-godišnju partnericu iz Svete Marije, zaposlenicu Policijske uprave međimurske te njezinu 39-godišnju nećakinju iz Hodošana. Ubijene su Božica Mustač (52) i Andreja Barić (39), teta i nećakinja.

O dvostrukom ubojstvu koje je potreslo međimurski kraj pisali smo na ovim linkovima:

>>> DVOSTRUKO UBOJSTVO: Muškarac usmrtio dvije ženske osobe
>>> Prometni policajac ubio dvije žene pred očima malog djeteta
>>> VIDEO Ovo je policajac koji je hladnokrvno ubio kolegicu i njezinu nećakinju
>>>
‘Čuo sam pucnjave i cviljenje. Potrčao sam i vidio susjeda da se hrva s nekim’
>>> Narušena ljubavna veza poremetila um policajcu Gorazdu Novaku
>>> Zašto policajcu na bolovanju već ranije nije oduzeto službeno oružje!?
>>> Policajac koji je ubio dvije žene priveden u istražni centar u Varaždinu
>>> Hladnokrvnom ubojici Gorazdu Novaku određen istražni zatvor

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije