Čak četrnaest prometnih nesreća za vikend diljem Međimurja

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća, četiri s ozlijeđenim osobama u kojima su teško ozlijeđeni vozač osobnog automobila, pješak i biciklistica, dok su lakše ozlijeđena tri vozača osobnih automobila, putnica u automobilu i pješak, te 10 prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su neprilagođena brzina, osam prometnih nesreća, nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće, nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća, vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća, ostale greške, dvije prometne nesreće.

Vikend alkoholni rekorder je 57-godišnjak s 2,83 promila

Prisutnost alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod četiri vozača osobnih automobila, a najveća u koncentraciji od 2,83 promila utvrđena je kod 57-godišnjeg vozača, sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u nedjelju, 18. prosinca oko 15 sati u Ivanovcu.

Na cesti između Žiškovca i Štrukovca teže ozlijeđen 56-godišnjak

U petak, 16. prosinca oko 16 sati i 50 minuta na državnoj cesti Žiškovca i Štrukovca dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 56-godišnji vozač osobnog automobila. Zbog neprilagođene brzine stanju ceste (kolnih mokar) i gustoći prometa (vozilo ispred) 23-godišnja vozačica Fiat Punta, čakovečkih registarskih oznaka, kako bi izbjegla udar u vozilo koje se kretalo ispred, izgubila je nadzor nad upravljanjem vozilom te prešla na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera.

Tom prilikom u prednju stranu njezina Fiata udarila je prednjim dijelom Opel Corsa, čakovečkih registarskih oznaka, kojom je upravljao pod utjecajem alkohola od 0,96 promila, 56-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće vozačica i vozač te putnica iz Corse prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno kako je vozač teško ozlijeđen, dok su vozačica i putnica lakše ozlijeđene. Vozač i putnica iz Opela zadržani su na daljnjem liječenju.

U subotu nešto iza ponoći ozlijeđeni pješaci koji su bili pod utjecajem alkohola

U subotu, 17. prosinca dvadesetak minuta nakon ponoći u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je 35-godišnji pješak teško ozlijeđen. Vozačica Chevrolet Matiza, čakovečkih registarskih oznaka, obilježenom pješačkom prijelazu nije se približavala sigurnosnom brzinom, tako da vozilo može zaustaviti kako bi propustila pješake koji su već stupili na pješački prijelaz zbog čega je prednjim dijelom vozila udarila u 35-godišnjeg pješaka. Nakon udara pješak je odbačen u 46-godišnjeg pješaka, a koji se također kretao pješačkim prijelazom.

Na mjestu događaja liječnički tim hitne medicinske pomoći utvrdio je kako je 46-godišnji pješak lakše ozlijeđen, dok je 35-godišnji pješak prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako su pješaci u trenutku prometne nesreće bili pod utjecajem alkohola, i to mlađi u koncentraciji od 1,49 promila, a stariji od 1,36 promila.

U Svetom Križu vozačica udarila biciklisticu

U nedjelju, 18. prosinca oko 8 sati i 40 minuta u Svetom Križu, Ulici Augusta Šenoe kod kbr. 72, dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 58-godišnja biciklistica.

Vozač Dacie Logan, čakovečkih registarskih oznaka, vožnjom unatrag uključivao se iz dvorišta obiteljske kuće na kolnik Šenoine ulice, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu zbog čega je stražnji dijelom automobila udario u prednji kotač bicikla, kojim je skretala u spomenuto dvorište 58-godišnjakinja. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada biciklistice vozačice na kolni ulaz.

Vozilom hitne medicinske pomoći biciklista je prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena te je zadržana na liječenju.

Protiv 33-godišnjeg vozača zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

S obzirom na to da je veliki broj prometnih nesreća prouzrokovan zbog neprilagođene brzine, upućujemo apel svim sudionicima u prometu da prilagode brzinu kretanja svojih vozila trenutnim uvjetima na prometnicama. Ponajprije, mokrim i skliskim kolnicima (poledica), vremenskim uvjetima (magla, padaline – kiša i snijeg), kao i noćnim uvjetima vožnje kako bi sigurno stigli na svoje odredište.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije