U Prelogu uzeo robu za 300 tisuća kuna koju nikad nije platio

Provedenim izvidima kaznenih djela sumnja se da je 47-godišnjak, kao odgovorna osoba u privatnom poduzeću sa sjedištem na području grada Zagreba, počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Od sredine ožujka do sredine lipnja 2011. u poduzeću (dioničko društvo) iz Preloga preuzeo je različitu robu u vrijednosti oko 300 tisuća kuna. Kao sredstvo osiguranja plaćanja izdao je bjanko zadužnicu, iako je znao da o roku dospijeća preuzetu robu neće moći platiti zbog financijskih obveza koje je istovremeno preuzimao u drugim poduzećima, kao i zbog financijskih problema u koje je zapao, te da roba neće moći biti naplaćena niti puštanjem izdane zadužnice na naplatu – kažu u međimurskoj policiji.

Nakon dospijeća izdanih računa osumnjičeni preuzetu robu nije platio, a oštećeno trgovačko društvo nije se uspjelo naplatiti niti puštanjem zadužnice na naplatu, kao ni ovrhama na pokretninama i pokretninama te je time pribavio protupravnu imovinsku korist za poduzeće u kojem je direktor (odgovorna osoba).

Protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku. Ujedno, sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela protiv poduzeća sa sjedištem na području grada Zagreba, a u kojem je osumnjičeni odgovorna osoba, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog prijevare u gospodarskom poslovanju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije