U nesrećama sve veći broj teško ozlijeđenih, policija kreće u akciju

U razdoblju od 12. do 18. prosinca policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske pojačano će provoditi nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga.

– Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2016. te će se provodi na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se u noći sa 17. na 18. prosinca od 21 do 4 sata provoditi u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom – kažu u policiji.

U prvih jedanaest mjeseci ove godine na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno 668 prometnih nesreća, dok ih je u istom razdoblju prošle godine evidentirano 725. Smrtno je stradalo šest osoba, isto kao i u prvih jedanaest mjeseci 2015.

– Bilježi se porast teško ozlijeđenih osoba za oko 20%, dok je broj lakše ozlijeđenih sudionika prometnih nesreća u padu za oko 5%. Pod utjecajem alkohola u prometnim nesrećama sudjelovale su 162 osobe, što predstavlja gotovo 12% od ukupnog broj sudionika u prometnim nesrećama, dok droga kao uzrok prometnih nesreća nije zabilježena – doznajemo u policiji.

Kako bi se smanjili rizici, odnosno suzbili prekršaji koji uzrokuju prometne nesreće i dovode do najtežih stradavanja u prometu te time povećalo stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici diljem Republike Hrvatske provest će se aktivnosti iz akcije ‘Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga’.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije