Šestorica uhićena zbog sumnje u krijumčarenje oko 20 tona duhana

Šest osoba, a među njima i jedan granični policajac, uhićeno je jučer u zajedničkoj akciji USKOK-a i PU koprivničko-križevačke. Neslužbeno se doznaje da se uhićenici sumnjiče za niz koruptivnih djela, konkretnije krijumčarenje velikih količina duhana u listu.

Nagađa se da je riječ o najmanje 20 tona duhana koji je, nakon što je prokrijumčaren, preprodavan na području cijele Hrvatske. S obzirom na to da je policija uhitila i privela svog kolegu, to vjerojatno znači da je on pomagao krijumčarima u prebacivanju duhana preko granice te da je to radio za novac ili neke usluge.

Kolika je vrijednost duhana koji je prokrijumčaren i preprodan, zasad nije poznato. Isto tako nije poznato koliko je novca isplaćeno osumnjičenom policajcu za “usluge” koje je napravio krijumčarima.

Policija je jučer pretraživala kuće i automobile osumnjičenika, a kada pretrage budu obavljene, osumnjičenici će biti dovedeni prvo na policiju, a zatim i na USKOK radi ispitivanja. Tužiteljstvo će nakon svega toga odlučiti hoće li i točno za koga tražiti određivanje istražnog zatvora.

Iako su istražitelji u ovakvim situacijama zakopčani do grla te informacije daju na kapaljku, gotovo je sigurno da je riječ o akciji koja je trajala dulje vrijeme i tijekom koje su osumnjičenici tajno praćeni, prisluškivani i nadzirani.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije