U šumi kod Šandorovca pronašao minobacačku minu

U petak, 25. studenoga oko 10 sati i 30 minuta u šumskom predjelu zvanom ‘Meljak’ nedaleko Šandorovca, 63-godišnji muškarac pronašao je minobacačku minu (82 mm) zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

– Policijski službenik protueksplozivne zaštite Policijske uprave međimurske oko 13 sati 30 minuta uništio je minu na mjestu pronalaska metodom kontrolirane detonacije u tzv. “fugasi” – doznajemo u policiji.

‘Manje oružja, manje tragedija’ – predajte oružje bez sankcija

Još je uvijek u tijeku akcija “Manje oružja, manje tragedija” kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

– Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Time ugrožavate živote drugih ljudi. Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka, koji će potom preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – poručuju iz međimurske policije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije