Nakon napada poštari se boje ući u romsko naselje Pribislavec

Nedavno se načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić sastala s predstavnicima Hrvatske pošte. – Tema zajedničkog sastanka bio je nemili događaj koji se zbio krajem mjeseca srpnja – rekla nam je načelnica.

Kako doznajemo u romskom naselju u Pribislavcu došlo je do fizičkog napada na poštara. Njega je u vidno alkoholiziranom stanju, prvo verbalno, a onda i fizički napao M.I. na način da ga je otvorenom šakom udario u glavu.

Tom prilikom je poštar zadobio laku tjelesnu ozljedu. Na naš upit događaj su nam potvrdili u PU međimurskoj gdje saznajemo da je odmah nakon događaja 39-godišnji muškarac u žurnom postupku doveden pred suca Prekršajnog suda u Čakovcu koji mu je odredio zadržavnje do 15 dana te je predan u zatvor u Varaždinu.

Isto taku napominju da PU međimurska u proteklom razdoblju nema prijavljenih sličnih slučajeva. Neslužbeno saznajemo da mu je određeno zadržavanje jer je već ranije kažnjavan od strane suda za prekršaje zbog naršavanja javnog reda i mira. Očito da se 39-godišnjak pod utjecajem alkohola voli posvađati sa susjedima, vrijeđati konobarice…

U Hrvatskim poštama, u dopisu koji su uputili Općini, ističu da su poštari izloženi svakodnevnim provokacijama, a eskalacijom ovog događaja sigurnost poštara je bitno narušena.

Stoga su zatražili sastanak s općinskom načelnicom koja osuđuje ovaj čin i složila se kako treba ovu situaciju riješiti što hitnije jer poštari se sada s pravom boje ući u naselje. Najavila je da će daljnji korak biti sazivanje sjednice Vijeća za prevenciju Općine Pribislavec.

Na dnevnom redu sjednice koja bi se trebala održati do kraja mjeseca studenoga, glavna točka bit će i rasprava te traženje rješenja za ovaj događaj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije