Neviđeni incident: Kamenjem razbili prozore i rolete na sedam kuća

U večernjim satima 1. studenog, na blagdan Svih svetih, u Macincu i Trnovcu došlo je do nemilog incidenta u kojem su na sedam kuća razbijeni prozori i rolete te na jednoj kući oštećena fasada.

Naime, skupina u kojoj se nalazilo nekoliko maloljetnih Roma, ali i onih starijih od osamnaest godina, kamenjem koje su prije toga sakupili uz željezničku prugu, ničim izazvani počeli su razbijati prozore u spomenutim naseljima, pritom, kako saznajemo od glasnogovornika Policijske uprave međimurske, načinivši štetu koja se procjenjuje na petnaestak tisuća kuna.

Izlaskom zgroženih ljudi iz svojih kuća vandali su se pokušali razbježati, no jednoga od njih mještani su uspjeli zaustaviti do dolaska policije, koja je na teren izašla temeljem telefonskog poziva i u vrlo kratkom roku otkrila i privela i ostalu sedmoricu počinitelja.

Protiv počinitelja je kažu u policiji, podnesena kaznena prijava za oštećenje tuđe stvari nadležnom Državnom odvjetništvu, a optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja narušavanja javnog reda i mira na naročito drzak i nepristojan način, (članak 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira) dostavlja se Prekršajnom sudu u Čakovcu.

O nemilom događaju smo saznali nakon što su nas obavijestili sami mještani.

– Zbog ovakvih, ali i sličnih događaja, život u Trnovcu je sve teži, kazao je Darko Lesinger predsjednik VMO-a Trnovec koji je iste večeri od načelnika Općine Nedelišće Darka Danie zatražio sazivanje sastanak mjerodavnih službi, odnosno policije, Centra za socijalnu skrb, predstavnika Općine Nedelišće i VMO-a Trnovec.

Taj sastanak kako smo saznali od načelnika Danie, trebao bi se uskoro i održati u Trnovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije