Očevid otkrio nove detalje: Preživio eksploziju pa se ubio

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u suradnji sa vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić su jučer, 8. studenog obavili očevid na mjestu eksplozije plina u ulici Braće Radić u Varaždinskim Toplicama.

– Očevidom je utvrđeno da je do eksplozije došlo uslijed aktiviranja plinske smjese zemnog plina i zraka, najvjerojatnije otvorenim plamenom. Do istjecanja plina u prostoriji kuhinje u prizemlju stana došlo je uslijed rezanja fleksibilnog plinskog crijeva koje spaja plinsku instalaciju i plinski štednjak od strane muškarca kjoji je pronađen mrtav u prostoriji.

Naknadno je utvrđeno da se radi o muškarcu starosti 53 godine. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je navedeni muškarac počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, te je preživio eksploziju, nakon čega je počinio samoubojstvo – priopćili su iz varaždinske policije.

Prilikom eksplozije došlo je do rušenja lijevog dijela stambene zgrade i oštećenja ukupno šest stambenih objekata. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina tisuća kuna.

Od zadobivenih ozljeda u eksploziji, jučer 8. studenog u 00.20 sati u varaždinskoj Općoj bolnici preminula je žena starosti 85 godina. Mjesto događaja je sanirano od strane komunalnog redarstva grada Varaždinskih Toplica, te je promet ponovno uspostavljen ulicom Braće Radić.

O događaju policijski službenici podnose izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

>>> EKSPLOZIJA Izjave očevidaca: Odjeknulo cijelim Toplicama, pucala stakla
>>> FOTO Plin uzrok eksplozije u Var. Toplicama, jedna osoba mrtva, 4 ozlijeđene
>>> VIDEO: Poginuo u eksploziji nakon što se zatvorio u stan i detonirao plin!
>>> Eksplozija stana: Noćas preminula još jedna osoba
>>> Eksploziju izazvao obiteljski nasilnik – sud ga dva puta pustio na slobodu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije