Eksplozija stana: Noćas preminula još jedna osoba

Jučer je u Varaždinskim Toplicama došlo je do eksplozije u stanu tijekom koje, u kojoj je jedna osoba poginula. U eksploziji su ozlijeđene su četiri osobe kojima je pomoć pružena u bolnici.

>>> EKSPLOZIJA Izjave očevidaca: Odjeknulo cijelim Toplicama, pucala stakla
>>> FOTO Plin uzrok eksplozije u Var. Toplicama, jedna osoba mrtva, 4 ozlijeđene
>>> VIDEO: Poginuo u eksploziji nakon što se zatvorio u stan i detonirao plin!

U policiji su nam potvrdili da je tijekom noći preminula 85-godišnja žena, ozlijeđena u sinoćnjoj eksploziji. Ona je živjela u kući u kojoj je 53-godišnjak izazvao eksploziju plina. Radi se o ženi koja je u Opću bolnicu Varaždin zaprimljena s ozljedama prsnog koša.

Jutros se o događaju službeno oglasila i PU varaždinska. Navodi da je Operativno komunikacijski centar jučer u 16.43 sati zaprimio dojavu 53-godišnjeg muškarca da je u stanu u Ulici Braće Radić u Varaždinskim Toplicama pustio plin. Tako su se pokazale točnima izjave stanara koji su tvrdili da je ulica bila zatvorena i prije eksplozije, o čemu smo sinoć pisali.

Policija zatvorila ulicu

– Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici, obaviještene su službe za distribuciju plina i struje, te vatrogasci. Na mjestu događaja policijski službenici su osigurali i zatvorili ulicu Braće Radić i Ludbrešku ulicu, te su zbog pojačanog mirisa plina zatvorili ventil na vanjskom dijelu zgrade. U trenutku zatvaranja, oko 17.20 sati došlo je do eksplozije u lijevom djelu stambene zgrade. Uslijed detonacije ozljede je zadobio jedan policijski službenik starosti 29 godina – priopćila je policija.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i DVD-a Varaždinske Toplice, koji su iz ruševina izvadili dvije žene u dobi od 78 i 85 godina, te jednog muškarca starog 64 godine koji su prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Prilikom pregleda kuće pronađeno je mrtvo tijelo muškarca.

Identitet mu nije utvrđen, no sumnja se da je riječ o 53-godišnjaku koji je nazvao policiju prije eksplozije. Danas policijski službenici sa vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić nastavljaju s očevidom u cilju utvrđivanja svih okolnosti, kažu u PU varaždinskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije