Čistila podrum pa pronašla ručnu bombu i 857 komada streljiva

U srijedu, 19. listopada policijskom službeniku protueksplozijske zaštite Policijske uprave međimurske, 56-godišnjakinja dragovoljno je predala jednu ručnu bombu, 857 komada streljiva raznog kalibra, 24,5 metara sporogorećeg i detonirajućeg štapina te tri detonatorske kapusle, a koje je pronašla prilikom čišćenja podrumskih prostorija obiteljske kuće.

Preuzeto streljivo i eksplozivna sredstva do uništenja pohranjena su u skladištu Policijske uprave međimurske. – Preventivni projekt “Manje oružja, manje tragedija”, kojeg provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s partnerima, a sukladno odredbama Zakona o oružju, omogućuje građanima Republike Hrvatske dragovoljnu i vremenski neograničenu predaju eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva – napominju u međimurskoj policiji.

Dragovoljna predaja se odnosi na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A (zabranjeno oružje): automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektil s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i drugo.

Putem besplatne telefonske linije 0800 8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom na broj policije 192 mogu dojaviti informacije o ostavljenom ili pronađenom oružju. – Protiv građana koji prijave i predaju oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretani prekršajni niti kazneni postupak – ističu.

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka, koji će takvo oružje preuzeti i na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije