Obitelj Vidović zarazila se salmonelom, 5-godišnje dijete preminulo

Petogodišnji dječak Mirko Vidović umro je od trovanja salmonelom, a njegove dvije malodobne sestre te roditelji su u kritičnom stanju odvezeni kolima hitne pomoći u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Tragedija je ovu o​bitelj iz Bregane zadesila u noći s ponedjeljka na utorak. Još nije poznat rezultat obdukcije, prenosi Jutarnji.hr.

Nakon dolaska Hitne na teren su izašli i djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, koji su pregledali cijelu kuću obitelji Vidović te uzeli briseve i uzorke hrane iz frižidera kako bi izolirali salmonelu i dokazali je li upravo ona kriva za smrt djeteta. Tijekom subote stigli su nalazi: iz jaja pronađenih u kući obitelji Vidović izolirana je Salmonella enteritidis, javlja dalje Jutarnji.

– Obitelj je jaja, koja su uvezena iz Poljske, kupila u ​jednom ​trgovačkom lancu, a u subotu, 8. listopada, tijekom dana osjetili su tegobe slične virozi – počeo je priču Varaždinac Tomislav Majnarić, Bosiljkin brat i ujak djece.

– Nakon toga je sestra kad se u ponedjeljak, 10. listopada ujutro probudila primjetila kako njezin sin ne diše te je pozvala Hitnu medicinsku pomoć, koja je došla u kuću te konstatirala smrt mog nećaka. U utorak je cijela obitelj prevezena u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Oni se još nalaze u bolnici, oporavljaju se i stabilno su – kazao je Tomislav.

Ravnateljica Klinike Alenka Markotić, za Jutarnji list je potvrdila da su u utorak zaprimili četiri pacijenta, dvoje maloletnika i dvoje odraslih, te da su svi stabilno i da nitko nije životno ugrožen.

​ ​- ​Kod djece je dokazana salmonela, a za roditelje još čekamo nalaze. Najmlađe dijete, koje je, nažalost, preminulo, nije dovezeno u našu ustanovu jer ga je Hitna pomoć pronašla u beživotnom stanju – kaže Markotić.

Jaja koja je obitelj konzumirala su povučena s polica istog jutra kada se doznalo za tragediju iako tada još nije bilo dokazano da je baš taj proizvod izazvao smrt nesretnog djeteta, piše Jutarnji.

Tomislav Majnarić kazao je kako je obitelji teško te da im je na prvom mjestu dostojno pokopati dijete i oporaviti se.

– Neka se sve najprije slegne pa ćemo vidjeti kako ćemo dalje postupiti te hoćemo li poduzeti kakve pravne mjere.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije