Majka izašla iz bolnice kako bi bila sa sinom koji je preživio nalet auta

Čim su liječnici u utorak kazali Saneli Prispilović da je u prometnoj nesreći ostala bez dvogodišnje kćerkice, a da joj se suprug bori za život u koprivničkoj bolnici, napustila je zagrebačku kliniku na kojoj se liječi od teške bolesti i pohitala kući u Cvetkovec kod Koprivnice. Žurila se da što prije zagrli šestogodišnjeg sina koji je gledao kako mu stradavaju otac i sestrica.

>>> Poznati detalji nesreće u kojoj je poginula djevojčica

Protiv Ive Valenko (21) iz Karlovca Ludbreškoga, vozačice Škode Octavije koja je prekjučer oko 7.45 sati u Cvetkovcu naletjela na Željka Prispilovića (40) koji je u naručju nosio dvogodišnju Emu, policija je podnijela prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i sada je taj slučaj u rukama državnog odvjetništva. Nakon ispitivanja puštena je na slobodu.

– Ne postoje okolnosti zbog kojih bi se tražio istražni zatvor, dakle nema opasnosti od ponavljanja djela, opasnosti od bijega ili utjecaja na svjedoke – izjavio je Darko Galić, glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva iz Varaždina. Slučaj se tretira kao prometna nesreća iz nehaja pa vozačici prijeti između jedne i osam godina zatvora. To sugerira da je policija povjerovala tvrdnji vozačice da joj je neposredno prije naleta na Prispilovića kamion iz suprotnog smjera zasuo vjetrobransko staklo vodom pa je zbog toga izgubila kontrolu nad vozilom. Iva Valenko pripremala je svadbu za subotu.

– Sa suprugom se kod matičara vjenčala prošle godine i imaju osmomjesečno dijete. U subotu su trebali ići na crkveni obred i potom na svadbu. Pa i kobnoga dana išla je na frizuru u Koprivnicu – rekla nam je znanica obitelji.

– Majka je u velikom šoku, ali može se brinuti o sinu, a i djed i baka na putu su u Cvetkovec. Odmah smo obitelji odredili jednokratnu pomoć od 3500 kuna, a također ćemo pokrenuti postupak da ostvari sva prava koja su joj na raspolaganju. Obitelj ćemo, također, trajno savjetovati i pratiti situaciju – kazao je Danijel Rušek, ravnatelj Centra za socijalnu skrb.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije