Gori odlagalište otpada: Otrovni plinovi prekrili nebo, vatrogasci bez vode

Deset vatrogasaca i tri interventna vozila pokušavaju staviti pod kontrolu požar koji bukti na odlagališu otpada Piškornica kraj Koprivničkog Ivanca, prenosi epodravina.hr.

Požar je buknuo na istom mjestu kao i prije dva tjedna, a iako nema otvorenog plamena izvještaji s terena govore o gustom oblaku dima koji je prekrio nebo.

Uzrok požara je nepoznat, a gori onaj dio odlagališta na kojem je otpad star pet godina.

Situacija je, izvještavaju, ravna katastrofi jer vatrogasci nemaju dovoljno vode, a požar se širi. Priključeni su na jedan hidrant kojim opskrbljuju šmrkove koji nisu dovoljno jaki da u potpunosti ugase požar. S druge strane isti taj hidrant je preslab da puni vodene topove na vatrogasnim vozilima.

Direktor Piškornice Mladen Jozinović rekao je kako se vjerojatno radi o kemijskoj reakciji duboko u otpadu, a sve je to posljedica neadekvatnog zbrinjavanja budući da se Piškornica koristi kao alat predizborne kampanje, te će se ovakvi slučajevi događati sve dok se ne dobiju sredstva za gospodarenje otpadom.

Vlasnici javnog poduzeća Piškornica d.d. su Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorskažupanija te Općina Koprivnički Ivanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije