Maloljetnici ukrali i zapalili Opel Corsu, drugi pak pokrali kuće

Nizom provedenih kriminalističkih istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog uspješno su razriješili nekoliko kaznenih djela.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dijete i maloljetnik, počinili su dvije teške krađe. Naime, u noći sa 6. na 7. lipnja ove godine, u Držimurcu provalili su obiteljsku kuću, vlasništvo 62-godišnjaka, gdje su ispremetali stvari, ali pritom nisu ništa ukrali.

Mjesec dana kasnije, osumnjičeni maloljetnik i 21-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica, ponovo su provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 62-godišnjaka, odakle su ukrali raznu odjeću i prehrambene proizvode. Materijalna šteta procjene se na nekoliko tisuća kuna.

Za osumnjičeno dijete podnijet će se posebno izvješće, dok će se prema maloljetniku te protiv 21-godišnjaka podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su trojica maloljetnika s područja Međimurske županije počinili kaznena djela teške krađe, neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari te oštećenje tuđe stvari. Naime, u ponedjeljak, 8. kolovoza u prijepodnevnim satima, u voćnjaku nedaleko Palinovca, provalili su u neregistriranu Opel Corsu.

Nakon toga automobil su odgurali na poljski putu u blizini Držimurca, gdje su iz prtljažnika ukrali motornu pilu, a zatim su Corsu zapili. Ukradena motorna pila pronađena je i vraćena vlasniku. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se o protiv osumnjičenih ponijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

>>> Iz voćnjaka ukrali Opel Corsu, stavili je u pogon i na kraju zapalili

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije