Budite oprezni! Htjela pomoći prijateljici u nevolji, ali su je prevarili

PU međimurska obavještava kako je u posljednje vrijeme zaprimila nekoliko prijava građana koji su oštećeni kaznenih djelima prijevara putem društvenih mreža.

Tijekom srijede, 27. srpnja putem jedne od društvenih mreža 43-godišnjakinja zaprimila zamolbu za novčanom pomoći od osobe koja se predstavila imenom i prezimenom njene prijateljice (lažni profil). Oštećena nije posumnjala u autentičnost tražitelja pomoći te je putem Interneta kupila nekoliko bonova (“paysafe card”) u iznosu od 500 kuna s namjerom da pomogne svojoj prijateljici.

Nakon toga putem društvene mreže prevarantu je poslala fotografiju bonova. Pošto je zatražena da pošalje još jedan bon, putem telefona kontaktirala je prijateljicu koja joj je objasnila da nije u novčanim problemima i da ju nije zatražila da joj pošalje bonove. Shvativši da je prevarena o cjelokupnom događaju obavijestila je policiju.

– Savjetujemo građane da ne nasjedaju na razne zamolbe za pružanjem novčane pomoći koje su im upućene putem mailova, odnosno društvenih mreža. Svakako prije nego odluče pomoći svojim prijateljima ili rođacima, neka ih kontaktiraju i uvjere se dali im je pomoć stvarno potrebna, kako ne bi postali žrtve prevaranata- poručuju iz policije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije