Pali lopovi: Sumnjiče se za šest teških krađa, šteta više desetaka tisuća kn

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica muškaraca, 60 i 22-godišnjak s područja općine Orehovice počinili pet kaznenih djela teške krađe.

Naime, između 15. prosinca prošle i 2. lipnja ove godine, u poljskom predjelu zvanom “Zdenča glava”, u blizini Preloga provalili su u tri vikend kuće te u kozarnik i kokošinjac na dvorištima obiteljskih kuća u Ulici Vladimira Nazora u Podbrestu. Tijekom ovih provala ukrali su ručne pumpe za vodu, metalne stolice, kosilicu, razni alat, kanistar s benzinom, plinsku bocu, pribor za jelo, alkoholna pića te stotinjak komada peradi.

Također, u četvrtak, 2. lipnja oko 23 sata osumnjičenici su zajedno s dvije ženske osobe, 50-godišnjakinjom s područja općine Orehovica i maloljetnicom s područja Međimurske županije u poljskom predjelu zvanom “Zdenča glava”, provalili u kamp prikolicu gdje su ispremetali stvari te za odnošenje pripremili plinsku bocu. U dovršenju kaznenog djela odustali su zbog nailaska vlasnika.

Ukupna materijalna šteta nastala izvršenjem ovih kaznenim djelima procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta oduzet je od počinitelja i vraćen vlasnicima. Protiv osumnjičenika te prema maloljetnici podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javljaju iz PU međimurske.

Isto tako, dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 36-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca počinio kazneno djelo teške krađe. Sumnja se da je u utorak, 7. lipnja oko 2 sata u Novom Selu Rok, Ulici Ive Lole Ribara, provalio u kafić gdje je iz registar blagajne ukrao novac. Potom je nasilno otvorio jukebox iz kojeg je ukrao novac.

Osumnjičeni je uhićen te je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije