ŽDO u Varaždinu najavilo žalbu na presudu Marku Taradiju

Marko Taradi (32) iz Čakovca osuđen je nepravomoćno na jedinstvenu kaznu zatvora od pet godina i dva mjeseca zbog pokušaja ubojstva poznate međimurske poduzetnice Nikoline Babić i dovođenje u opasnost njezina sina.

Županijski sud u Varaždinu oslobodio ga je optužbe da je u dvorištu sestre N. Babić postavio eksplozivnu napravu koja je teško ozlijedila radnika koji je održavao zelenilo.

Taradi je osuđen jer je početkom svibnja 2008. u Ulici Mate Lovraka iz pištolja “Crvena zastava” ispalio dva metka u automobil koji je vozila N. Babić, a s njom je u vozilu bio itrogodišnji sin. Srećom, meci ih nisu pogodili.

Taradi se branio da mu je sve namjestio poduzetnik Miljenko Crnčec koji je počinio samoubojstvo dva dana nakon Taradijeva uhićenja.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu na svojim je stranicama danas objavilo da će podnijeti žalbu protiv prvostupanjske presude jer smatra da je optuženiku izrečena preblaga kazna i da je neosnovano oslobođen optužbe za jedno kazneno djelo pokušaja ubojstva.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije