Alarmantno u prometu: Na međimurske ceste stižu i ‘presretači’

U 2016. godini došlo je do pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Međimurske županije. Do danas, 19. travnja na međimurskim prometnicama smrtno su stradale četiri osobe, a negativan trend najtežih prometnih nesreća i nadalje raste.

Proteklog vikenda dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća od kojih četiri s ozlijeđenim osobama, u kojima je sedam sudionika teže, dok su tri sudionika lakše ozlijeđena. Alkohol, kao uzrok prometnih nesreća utvrđen je kod tri vozača osobnih automobila, dok je najveća koncentracija od 1,86 promila utvrđena u prometnoj nesreći u Šandorovcu, kod vozača osobnog automobila rođenog 1961. godine. U spomenutoj prometnoj nesreći dva su pješaka teže ozlijeđena.

Kako su brzina i alkohol, i nadalje glavni uzročnici najtežih prometnih nesreća, Policijska uprava međimurska u cilju zaustavljanja ovog nepovoljnog trenda, svakodnevnim dnevnim i noćnim policijskim ophodnjama provodit će preventivne i represivne aktivnosti, a oštricu djelovanja usmjerit će ciljano prema onima koji grubo i bezobzirno krše prometne propise te time ugrožavaju živote i imovinu drugih sudionika u cestovnom prometu.

Ovim aktivnostima priključit će se i policijski službenici susjednih policijskih uprava te Mobilne jedinice prometne policije uz korištenje tzv. “presretača”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije