FOTO: Višesatna borba s vatrenom stihijom u šumi kod Mačkovca

>> FOTO: Višesatna borba s vatrenom stihijom u šumi kod Mačkovca

Kako smo već javili u ponedjeljak je u popodnevnim satima buknuo požar u šumi kod ‘Martice’ kod Mačkovcu. Vatru su na području borove šume istočno od poljskog puta koji vodi od Mačkovca prema Novom Selu Rok, zapazili gledatelji koji su pratili nogometnu utakmicu na igralištu NK Omladinac Mačkovec i odmah o tome obavijestili vatrogasce.

>>> FOTO: Kod Mačkovca gori šuma

Na mjesto događaja dolaze pripadnici DVD-a Mačkovec vatrogasnim kombi vozilom. Postavljaju hidrantski nastavak na lokaciji i razvlače C tlačni vod kojim počinju gašenje požara. Ostali pripadnici odlaze u izviđanje i početno gašenje požara pomoću naprtnjača i metlanica i grubo utvrđuju duljinu vatrene linije u iznosu od 500 do 700 metara.

Vatra je napredovala uz pomoć jakog vjetra i pripadnici DVD-a Mačkovec odlučili su pozvati pojačanje – JVP Čakovec koja na mjesto događaja dolazi autocisternom opremljenom visokotlačnim sklopom s vitlom kojim počinju gasiti požar najprije s pozicije 1, a zatim s pozicije 2 čime je požar na kraju i lokaliziran. Gruba procjena opožarenog područja, položaja postrojbi i opreme, kao i pravaca napada korištenih mlazova (C mlaz i vitlo) prikazana je na slici.

Dojava o požaru je zaprimljena oko 17:36 sati, a požar je ugašen oko 21 sat. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 6 pripadnika DVD-a Mačkovec i 2 pripadnika JVP-a Čakovec. Uzrok požara kao i nastala šteta za sada nisu poznati. (Analizu izradio: Krešimir Damiš, zamjenik Zapovjednika DVD-a Mačkovec)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije