Bomba nađena u Čakovcu je deaktivirana, policija poziva na oprez

U petak, 31. ožujka oko 11 sati i 35 minuta na čakovečkom Jugu, u produžetku Travničke ulice, uz kanal Trnave prilikom izvođenja radova postavljanja kanalizacijske cijevi, djelatnici privatnog poduzeća radnim strojem iskopali su avionsku bombu zaostalu iz Drugog svjetskog rata.

Na mjesto pronalaska neeksplodiranog eksplozivnog sredstva upućeni policijski službenici protueksplozijske zaštite MUP-a i Policijske uprave međimurske, dok je šira zona mjesta događaja osigurana. Bomba je deaktivirana i transportira se na lokaciju vojnog poligona u Slunj gdje će biti uništena.

>>> Na čakovečkom Jugu pronađena avionska bomba

– Upozoravamo građane da budu oprezni te da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne poduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju. Ujedno, podsjećamo sve naše građane kako još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz II. svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma.

Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u jezerima, rijekama te na zemljištima, prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva, nemojte ih dirati, niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome odmah obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će na siguran način ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti – poručuju iz policije.

‘Manje oružja, manje tragedija’ – predajte oružje bez sankcija

Još je uvijek u tijeku akcija “Manje oružja – manje tragedija” kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije