Prometna u Čakovcu: Na pješačkom prijelazu stradao maloljetnik

U četvrtak, 3. ožujka oko 18 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici kod kućnog broja 5, dogodila se prometna nesreća u kojoj je stradao maloljetni pješak.

Vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, rođena 1967. godine nije se približavala pješačkom prijelazu sigurnom brzinom zbog čega je prednjim dijelom vozila naletjela na pješaka, koji je već započeo prelaziti kolnik obilježenim pješačkim prijelazom.

Pješak je uslijed udara podignut na poklopac motora i vjetrobransko staklo, a potom je odbačen na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen (moguća prekvalifikacija u težu ozljedu) te je zadržan na liječenju.

U trenutku nesreće (noć) stradali pješak nije bio obilježen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Vozačica će se prekršajno sankcionirati, ukoliko ne dođe do prekvalifikacije ozljeda stradalog pješaka. U tom slučaju radi se o kaznenom djelu izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, priopćili su iz policije.

Neslužbeno saznajemo da stradali 17-godišnji mladić iz Domašinca, dok je autom upravljala Čakovčanka.

S obzirom na učestala stradavanja u cestovnom prometu najranjivijih sudionika, pješaka i biciklista PU Međimurska ponovno upućejo apel svim sudionicima u prmetu.

– Vozače upućujemo da brzinu kretanja prilagode stanju na cesti i uvjetima vidljivosti, naročito kada nailaze na obilježene pješačke prijelaze, odnosno prijelaze biciklističkih staza. U uvjetima smanjene vidljivosti i noću, kako bi bili što vidljiviji, biciklisti trebaju u prometu na cestama koristiti reflektirajuću biciklističku odjeću ili reflektirajući prsluk, a pješaci moraju biti označeni izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Pješake i bicikliste upozoravamo da budu izuzeto oprezni tijekom kišnih dana, magle, noću i uvjetima smanjene vidljivosti te da za svoje kretanje trebaju koristiti nogostupe i biciklističke staze. Ceste trebaju prelaziti obazrivo i to na obilježenim pješačkim prijelazima i prijelazima biciklističke staze preko ceste, nakon što su se uvjerili da cestu mogu prijeći na siguran način.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije