Vikendice, kafić, kladionica, kuća i pčelinjak na meti drskih lopova

Policijska uprava međimurska javlja o nekoliko krađa. U petak, 12. veljače oko jedan sat poslije ponoći u Šenkovcu, Pavlinskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, vlasništvo 43-godišnjaka, odakle je ukrao cigarete i novac.

Nakon toga provalio je u susjednu prostoriju kladionice, ali je zbog uključenja alarma odustao od dovršenja kaznenog djela. U razdoblju od 11 sati, 12. veljače do 15 sati, 13. veljače u poljskom predjelu zvanom “Zdenča glava”, nedaleko Preloga nepoznati lopov provalio je u dvije vikendice i dva pčelinjaka, odakle je ukrao građevinska kolica, plinsku bocu, pribor za jelo, alkoholna pića (rakija i razni likeri) i razni vrtni alat.

U četvrtak, 11. veljače tijekom poslijepodnevnih sati u Jalšovcu, nepoznati počinitelj ušao je u nezaključanu obiteljsku kuću te je u hodniku iz ženske torbice ukrao novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice. Materijalne štete u navedenim krađam procjenjuju se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

Dvojac krao po vikendicama

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 20-godišnjak i 51-godišnjak s područja Međimurske županije počinili dva kaznena djela teške krađe. Naime, u rujnu prošle godine te početkom ove godine provalili su u tri vikendice na području Pleškovca i Prekope, odakle su ukrali razna alkoholna pića, zimnicu i mobitel.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna. Dio ukradenih predmeta oduzet je od počinitelja te je vraćen vlasnicima. Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljenih kaznenih prijava po nepoznatom počinitelju, javljaju iz policije.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije