Istraga protiv trojice zbog prodaje droge većem broju Međimuraca

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1957., 1977. i 1982.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

– Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik od listopada 2015. do siječnja 2016. godine, u svrhu daljnje prodaje, nabavljao droge marihuanu, ecstasy i amfetamin te dio droge predavao drugookrivljeniku, a obojica su ju prodavali većem broju konzumenata s područja Međimurja. Osnovano se sumnja da je trećeokrivljenik u više navrata nudio drugookrivljeniku na prodaju drogu marihuanu – priopćili su iz ODO u Čakovcu.

>>> Uhićena trojka zbog sumnje da su preprodavali veću količine droge

Dovršenim višemjesečnim opsežnim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 59-godišnjak, 39-godišnjak i 34-godišnjak s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su obiteljske kuće, osobni automobili i gospodarske zgrade koje koriste osumnjičenici. Pretragama je pronađeno ukupno 13,4 grama marihuane, kao i nekoliko mobitela te digitalnih vaga za precizno mjerenje.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičenici u razdoblju od listopada prošle godine do siječnja ove godine, pribavljali i potom preprodavali veće količine droge marihuane, amfetamina i ecstasyja, izvjestili su u utorak iz PU međimurske.

Uhićenici su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske te su uz kaznenu prijavu dovedeni na prvo ispitivanje nadležnom državnom odvjetniku. Neslužbeno saznajemo da se radi o muškarcima iz Čakovca, Malog Mihaljevca i Goričana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije