Nađen u krevetu: Prijevoznika su prije smrti okrali čak 30 puta

Odbukcija obavljena u utorak u Županijskoj bolnici Čakovec potvrdila je sumnje da je Jožef Matulin (74) iz Donje Dubrave umro nasilnom smrću. Njegovo je tijelo pronašla patronažna sestra u ponedjeljak oko 10 sati, kad ga je došla obići i izmjeriti mu šećer i krvni tlak.

>>> FOTO: Donja Dubrava – u kući nađeno mrtvo tijelo starijeg muškarca
>>> Policija istražuje sumnjivu smrt 74-godišnjeg starca
>>> Nalaz obdukcije: Jožef Matulin – Coljo iz Donje Dubrave je ubijen!

Pokojni Matulin zbog viška kilograma bio je teže pokretan. Pronađen je u krevetu svezanih nogu, što je upućivalo na ubojstvo, a tragovi su navodili na to da je netko provalio u kuću u Zagrebačkoj ulici. Još u noći sa 29. na 30. prosinca lopov mu je ušao u kuću i ukrao hlače s novčanikom u kojem je bila kreditna kartica s pomoću koje je netko na bankomatu podignuo više tisuća kuna.

– Nije to jedina krađa koja mu se dogodila. Rekao mi je jednom da su ga okrali već tridesetak puta! Nije se uvijek radilo o novcu. Krali su mu alat iz dvorišta, naftu iz traktora… Bavio se poljoprivredom i prijevozništvom, u dvorištu je pet traktora, kombajn i sva sila strojeva.

Najvažnija mu je bila hrana. Gotovinu je čuvao za slučaj da ga strpaju u dom za starije osobe, bojao se da će bez novca tamo ostati gladan. U strahu od provalnika sve je zaključavao i hodao kao sv. Petar s hrpom ključeva. Pozvao me čak da mu na traktor stavim lokot jer se bojao da će i bez njega ostati – kaže pokojnikov prijatelj.

U selu kažu da je znao posuđivati novac Romima. – Bio je dobričina – kažu susjedi. Živio je sam. Neslužbeno doznajemo da je u istrazi korišten i poligraf. Policija ne želi iznositi detalje koji bi omeli istragu. Doznajemo da su priveli nekoliko osoba, neki su i uhićeni te da se intezivno dalje provode kriminalistička istraživanja. Pokop ubijenog Jožefa bit će u srijedu u 15 sati na groblju u Donjoj Dubravi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije