Podignute optužnice protiv četvorice zbog razbojničkih krađa

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu i Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnice protiv četvoro hrvatskih državljana.

Optužnica je podignuta protiv dvoje 23 i 24-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe. Okrivljenike se tereti da su 4. studenog 2015. u prodavaonici u Čakovcu s prodajnih polica uzeli razne odjevne predmete u vrijednosti većoj od 1.100,00 kuna, a kad ih je prodavačica kod izlaska uočila i pokušala spriječiti, prvookrivljenika se tereti da ju je odgurnuo, pa su pobjegli s oduzetim stvarima.

Isto tako Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je nakon provedene istrage podiglo pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 41-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela razbojničke krađe. Okrivljenika se tereti da je 19. kolovoza 2015. u trgovini u Pušćinama uzeo iz blagajne novac u iznosu većem od 2.700,00 kuna i izašao iz trgovine. Kad ga je na parkiralištu ispred trgovine zaustavila prodavačica, uhvatio ju rukom za vrat, odgurnuo i bacio na tlo te pobjegao s oduzetim novcem.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva.

Okrivljenog 27-godišnjaka se tereti da je 25. ožujka 2015. ušao u zlatarnicu u Čakovcu, maskiran maramom preko lica i kapuljačom na glavi, i s pištoljem u ruci zaprijetio prodavačici te joj naredio da otvori sef. Prodavačica je u strahu to i učinila nakon čega je okrivljenik iz sefa i prodajnog prostora uzeo više komada raznog zlatnog nakita (više od dva kilograma) i novac od utrška zlatarnice (ukupna vrijednost veća od 1,100.000,00 kuna).

Vijeće Županijskog suda u Varaždinu je nakon produljenja istražnog zatvora okrivljeniku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, rješenjem zamijenilo istražni zatvor jamstvom u visini od 500.000,00 kuna, priopćili su iz ODO u Čakovcu i ŽDO u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije