U nesrećama smrtno stradale 3 osobe: Pokrenute istrage protiv vozača

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu donijelo je rješenja o pokretanju istraga protiv 19, 45 i 36-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo izazivanja prometnih nesreća u kojima su tri osobe smrtno stradale.

U nastavku pročitajte priopćenja ODO Čakovec.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1996.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće. Postoji osnovana sumnja da je 19-godišnjak u noćnim satima 25. listopada 2015. u Čakovcu, upravljajući osobnim automobilom, vozio suviše velikom brzinom koju nije prilagodio dometu vidljivosti u noćnoj vožnji, zbog čega je vozilom udario u pješaka koji je prelazio kolnik i nanio mu tjelesne ozljede uslijed kojih je pješak preminuo.

Nadalje, ODO u Čakovcu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće. Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnjak 17. rujna 2015. u Nedelišću, upravljajući teretnim automobilom, prilikom uključivanja u promet iz dvorišnog prostora na cestu, nesmotreno oduzeo prednost prolaska biciklistici koja se kretala biciklističkom stazom i udario vozilom u bicikl. Biciklisticu je oborio na tlo i pregazio ju kotačima vozila, a biciklistica je preminula uslijed zadobivenih ozljeda.

Isto tako donijeto je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće. Postoji osnovana sumnja da je 36-godišnjak 23. listopada 2015. u Šenkovcu, upravljajući osobnim automobilom, prilikom uključivanja u promet s parkirališta na kolnik, nesmotreno oduzeo prednost prolaska i prepriječio put motociklu pri čemu je motocikl udario u automobil. U prometnoj nesreći je motociklist zadobio ozljede uslijed kojih je preminuo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije