Od 1. prosinca stižu opet novi nameti za vozače

Temeljem Pravilnika o gospodarenju otpadnim vozilima, od 1. prosinca 2015. godine naplaćivat će se naknada za za gospodarenje otpadnim vozilima.

Naplata se odnosi na vozila kategorija M1, N1, L2 (mopedi tricikli), L4 (motocikli s bočnom prikolicom) i L5 (tricikli).

Prilikom prve registracije vozila u Republici Hrvatskoj, fizička osoba koja uvozi vozilo mora priložiti Rješenje o plaćanju naknade za gospodarenje otpadnim motornim vozilima, izdano i ovjereno od strane Carinskog ureda. U gornjem desnom uglu rješenja Carinski ured će potpisom i pečatom potvrditi da je naknada plaćena.

Isti postupak je ako i pravna ili fizička osoba-obrtnik uvozi vozilo za vlastite potrebe.

Ako kupite vozilo u Republici Hrvatskoj, trgovac vam mora priložiti račun s navedenim iznosom naknade.

Pravna osoba, fizička osoba obrtnik ili fizička osoba koja uvozi vozilo, a ne registrira ga, već ga prodaje dalje temeljem kupoprodajnog ugovora ili računa treba imati Rješenje o plaćanju naknade za gospodarenje otpadnim motornim vozilima, izdano i ovjereno od strane Carinskog ureda, a koje glasi na pravnu ili fizičku osobu-obrtnika ili fizičku osobu koja je uvezla vozilo.

U gornjem desnom uglu rješenja Carinski ured je potpisom i pečatom potvrdio da je naknada plaćena.

Naknada se ne naplaćuje za starodobna vozila, te za sve ostale kategorije vozila koje se ne spominju u ovoj uputi.

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona CVH-a, pododjel za tehnički pregled i registraciju vozila, 01-4883-641 i 01-4817-366.

Izvor: CVH.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije