Oprez! Česte provale u automobile na parkiralištima kod groblja

Uoči blagdana Svih svetih policija učestalije bilježi počinjenje kaznenih djela krađa i provala, posebice u vozila, što se očekuje i ove godine.

Kako bi se smanjio broj ovih kaznenih djela, savjetujemo da vrijedne stvari, osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike uvijek ponesete sa sobom, a ukoliko ih ostavljate u automobilima stavite ih na mjesta na kojima nisu jasno uočljivi.

Ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će vam biti učinjena može biti veća od vrijednosti ovih stvari.

Isto tako, zlatnom nakitu, novcu, foto i video opremi, prijenosnim računalima i torbicama nije mjesto u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila.

Upozoravamo i da dokumente vozila ne ostavljajte za sobom, a prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja.

Zaključajte vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić), zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima, zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika, a ključeve ne ostavljajte u vozilu bez nadzora.

Savjetujemo da vozila parkirate na sigurnom mjestu, te da pri tom pozornost obratite na to da parkirališni prostor bude osvijetljen.

Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama jer na taj način sprječavate provale u automobile.

Izvor: MUP.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije