Koje su novosti kod registracije vozila?

U slučaju produženja važenja prometne dozvole vozila koje je u vlasništvu fizičke osobe, a kada druga fizička osoba pristupa postupku produženja prometne dozvole, moguće je priložiti, osim osobne iskaznice, i neki drugi identifikacijski dokument izdan od strane javnog državnog tijela (npr. putovnicu, vozačku dozvolu), ili adekvatnu punomoć ovjerenu kod javnog bilježnika u skladu s uputama iz prijašnjih stručnih obavijesti.

Ako je vlasnik vozila stranac koji nema reguliran status u Republici Hrvatskoj, odnosno kada nema dodijeljen osobni identifikacijski broj, takav vlasnik nije dužan priložiti potvrdu o OIB-u jer mu isti nije niti dodijeljen.

Ako je vlasnik vozila leasing društvo ili pravna ili fizička osoba obrtnik koja vozilo daje u najam, u prometnu dozvolu se uz vlasnika vozila, u prostor za napomenu upisuje i korisnik leasing vozila ili korisnik najma vozila.

Kao korisnik leasinga ili najma vozila može se upisati i osoba koja nema prebivalište, boravište, odobren privremeni ili stalni boravak ili sjedište u Republici Hrvatskoj.

Također, od sada je omogućeno je da vlasnik vozila odjavi vozilo u bilo kojoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji neovisno o prijavljenom prebivalištu, boravištu ili sjedištu.

Sve izmjene i dopune Pravilnika vezanog za registraciju vozila možete pročitati na internet stranici Centra za vozila Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije