Bura oko tablica: Naposljetku ni jedan novi prijedlog nije prihvaćen

Da je vlada Zorana Milanovića prečesto neodlučna i prevrtljiva, danas je na tragikomičan način dokazao i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Bilo je dovoljno samo da šef HDZ-a Tomislav Karamarko u kratkoj izjavi kritizira kockice koje su trebale biti na novim registarskim pločicama, odnosno izbacivanje hrvatskog grba, pa da ministar Ostojić odmah odustane od svog plana.

Bizarna priča s promjenom registarskih pločica koja je trajala punih dvije godine i nakon provedenog natječaja na kojem su tri rješenja bila nagrađena, a niti jedno od rješenja nije uključivalo hrvatski grb, danas je zaključio ministar Ostojić rekavši kako nijedno rješenje neće biti prihvaćeno i da će na pločicama ostati hrvatski grb.

Jedino što se mijenja je font slova, a dodat će se i plava trakica s oznakom HR, dakle rješenje koje imaju sve europske države.

Objašnjenje koje je ministar Ostojić dao podsjetilo nas je na “montipajtonovski” skeč.

Novinarima je pokazivao sadašnji znak HDZ-a kao i onaj iz ere Franje Tuđmana kako bi dokazao da plava i crvena kockica koje su trebale biti na pločicama nemaju veze s logom SDP-a, već, upravo suprotno, da strašno sliče znaku HDZ-a.

– Da ne bi bilo nikakve zabune i bilo kakve dileme da nam netko podmeće znak koji podsjeća na znak HDZ-a, ostavit ćemo hrvatski grb – rekao je Ranko Ostojić, a potom još i dodao kako Karamarko očito ne zna kako izgleda znak na zastavi HDZ-a.

Dok su novinari s iskrenim čuđenjem slušali objašnjenje ministra Ostojića, on je još dodao kako će na novim pločicama svaki od 128 gradova dobiti svoje oznake.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije