Izabran europski auto za godinu 2015.

Uglednu nagradu koju svake godine dodjeljuje međunarodni žiri “Car of the Year” ove je godine dodijelio novom Volkswagen Passatu.

“Vrlo smo ponosni na ovu nagradu” izjavio je Martin Winterkorn, predsjednik uprave Volkswagena, povodom dodjele nagrada u Ženevi.

“Ova nagrada predstavlja izuzetnu potvrdu za rad naših inženjera, dizajnera i kompletne ekipe. Novi Passat pokazuje da marka Volkswagen daje prave odgovore na izazove našeg vremena.”

Heinz-Jakob Neußer, član uprave Volkswagena, preuzeo je nagradu i izjavio kako je VW-u ona posebno važna jer je dodjeljuju neovisni međunarodni stručni novinari.

“Car of the Year” jedna je od najstarijih i najuglednijih nagrada u Europi koja se dodjeljuje od 1964. godine.

Žiri sastavljen od 58 europskih novinara s područja automobilizma iz 22 zemlje unaprijed je nominirao sedam kandidata za finale.

Oni su tijekom posljednjih mjeseci iscrpno testirani, uspoređivani i ocjenjivani prema kriterijima kao što su ekonomičnost, udobnost, sigurnost, vozna svojstva, funkcionalnost, dizajn i tehnički napredak.

U sklopu 52. izdanja tradicionalnog natjecanja novi Passat se s ukupnim brojem od 340 bodova u finalu jasno izborio među šest konkurenata, piše portal Autoklub.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije